Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto, zawsze się udaje :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 299
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2977
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2827
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 299
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2977
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2827
Składniki
Do miski wrzucamy jajka, dodajemy cukier, miksujemy. Wrzucamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, kakao i wiórki kokosowe. Wszystko ciągle miksujemy.
Wlewamy do foremki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-180*C(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy polewę: Rozpuszczamy w wodzie cukier, masło, dodajemy kakao i chwile gotujemy na małym ogniu. Gdy polewa zgęstnieje polewamy ciasto i posypujemy górę wiórkami kokosowymi.
Smacznego!