Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łakoć dla kawoszy i nie tylko:) Kiedy się spróbuje to trudno się od niej oderwać:)
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Masło topimy i zostawiamy do wystudzenia. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Jajka ubijamy do białości, następnie dodajemy cukier dalej ubijając. Do ubitych jajek z cukrem dodajemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, ubijamy. Na końcu dodajemy masło i rozpuszczoną w wodzie wystudzoną kawę. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Foremkę do babki smarujemy tłuszczem i wysypujemy odrobiną kaszy manny. Przelewamy ciasto.Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut. Wyjmujemy i studzimy przez około 30 minut. Następnie wyjmujemy z blaszki na kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
W tym czasie wykonujemy poncz. Mocną kawę łączymy z cukrem i syropem waniliowym, zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i gorącym ponczem polewamy babkę. Kiedy babka wchłonie poncz będzie gotowa do spożycia. Smacznego:)