Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka kawowa z czekoladą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Białka ubij z solą. Kawę zaparz w małej ilości wody. Margarynę, cukier puder i żółtka zmiksuj. Dodaj kawę, mąkę, proszek i mleko, połącz. Dodaj pianę i połamaną czekoladę, połącz. Ciastem napełnij formę, piecz 50 min w 180°C. Ostudź. Dekoracja: czekoladę stop z mlekiem. Dodaj kawę, wymieszaj. Polej babkę. Udekoruj kwiatkami z płatków migdałowych i żurawiny.Źródło: Chwila dla Ciebie