Przygotowujemy blaszkę .
Wszystkie wyżej wymienione składniki , oprócz kefiru umieszczamy w wysokim naczyniu . Miksujemy dodając stopniowo kefir . Miksujemy do czasu połączenia się składników .
Gotową masę przelewamy do przygotowanej blaszki i wstawiamy do piekarnika na około 1 godziny i pieczemy w temperaturze 180 stopni .
Jak zawsze powtarzam , każdy piekarnik jest inny . Dlatego mimo podanego czasu i temperatury , zawsze należy mieć oko na nasze wypieki .
Długim drewnianym patyczkiem około 10 minut przed zakończeniem pieczenia należy sprawdzić ciasto w środku . Jeżeli jest bardzo rzadkie a wierzch już przypieczony , należy zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i zatrzymać ciasto chwilkę dłużej w piekarniku.
Przepis na polewę czekoladową znajdziecie na moim blogu
https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html
Polecam
Małgośka w Kuchni .
Komentarze do przepisu (1)