Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ładnie wygląda w tych różowych kryształach soli himalajskiej.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Najlepiej przez sitko. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo wymieszane mąki. Mieszać dokładnie. Na koniec dodać olej rzepakowy. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem formy na babkę z kominem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Wyjąć, ostudzić. W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem cukru, kakao, wody i pokruszonej czekolady. Podgrzewać i mieszać, aż składniki się połączą i powstanie lśniąca polewa. Lekko przestudzić i polać ciasto. Posypać kryształami różowej soli himalajskiej. Udekorować np. bukszpanem. Smacznego.