Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa babka wielkancna
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do jajek dodajemy cukier i ucieramy na białą masę. Dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia i miksujemy. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kisiel i dżem-miksujemy
Następnie wlewamy naprzemiennie ciasto do blaszki
pieczemy w temp 180 stopni ok 40 min do suchego patyczka, studzimy i wyciągamy z blaszki
składniki na lukier ucieramy
dekorujemy babkę
i gotowe