Babka jogurtowa z gruszką i malinami

Babka jogurtowa z gruszką i malinami
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Bardzo proste i smaczne ciasto. Możecie zrobić je bez owoców lub z dodatkiem swoich, ulubionych. Miarką jest kubek po jogurcie. Więc reklamacji nie uwzględniamy :P

Składniki

  • 150 g jogurtu owocowego
  • 1 miarka cukru (po jogurcie)
  • 1 miarka oliwy
  • 2 jajka
  • 3 miarki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g cukru waniliowego
  • skórka z 1 cytryny
  • 100 g dżemu malinowego
  • 2 gruszki nashi

Przygotowanie

  1. Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko.

    Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny.

    Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

    Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki.

    Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.

Komentarze do przepisu (6)

luna76 12 maja 2016
jaka apetyczna!!! mniam!!! :)
Futka 12 maja 2016
Bajeczna babeczka <3
ciacho50 13 maja 2016
Super smaczna .
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 150 g jogurtu owocowego
  • 1 miarka cukru (po jogurcie)
  • 1 miarka oliwy
  • 2 jajka
  • 3 miarki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g cukru waniliowego
  • skórka z 1 cytryny
  • 100 g dżemu malinowego
  • 2 gruszki nashi
Składniki