Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka łatwa w wykonaniu i smaczna. Upiekłam ją na niedzielę, ale już jest pałaszowana.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Foremkę z kominem wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Nastawić piekarnik na 180 st. C. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie w oddzielnym naczyniu ubić żółtka z cukrem.. Dodać masło i ekstrakt waniliowy. Nadal ubijać robotem. Dodawać po łyżce mąki i jogurtu, aż do wyczerpania tych składników. Na koniec wmieszać delikatnie ubite białka. . Ciasto przełożyć do foremki. Piec około 55 minut. Sprawdzić patyczkiem pod koniec czy już się babka upiekła. Po wyjęciu z foremki posypać cukrem pudrem.