Babka dwukolorowa

Babka dwukolorowa
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dzisiaj zapraszam na dwukolorową babkę w sam raz do południowej kawy. Sprawdzony przepis mojej Mamy, zawsze wychodzi :)

Składniki

  • Margaryna Palma 250 g.
  • Cukier 200 g.
  • Jajka 4 szt.
  • Mąka pszenna 330 g.
  • Śmietana kwaśna 2 łyżki
  • Mleko 1/4 szklanki mleka
  • Proszdek do pieczenia 1 1/4 łyżeczki
  • Kakao 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Miękką margarynę, jajka i cukier ucierać mikserem na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Po chwili dodać śmietaną, mleko i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Połowę ciasta wlać do foremki na babkę (ja użyłam silikonowej, więc niczym nie smarowałam), do drugiej połowy dodać ciemne kakao, dokładnie wymieszać i wylać do foremki.

    Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 - 40 minut.

  2. Gotową babkę polać polewą kakaową.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

Futka 27 września 2016
Przepyszna babeczka :)
Składniki
  • Margaryna Palma 250 g.
  • Cukier 200 g.
  • Jajka 4 szt.
  • Mąka pszenna 330 g.
  • Śmietana kwaśna 2 łyżki
  • Mleko 1/4 szklanki mleka
  • Proszdek do pieczenia 1 1/4 łyżeczki
  • Kakao 2 łyżki
Składniki