Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warta wypróbowania. Jest miękka i nie za słodka. Taka w sam raz do kawy czy herbaty. Polecam.
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 13
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 10
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 79
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 234
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 13
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 10
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 79
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 234
Składniki
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na jakieś 15 minut. Potem wodę odlać, a daktyle zblendować. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. W oddzielnej misce utrzeć żółtka z cukrem, masłem, ekstraktem waniliowym i zmiksowanymi daktylami. Gdy masa będzie jednolita, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać orzeszkami pini. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy babka już się upiekła.