Masa serowa:
Wszystkie składniki zmiksuj przy użyciu blendera na delikatną masę.
Ciasto:
Wszystkie składniki zmiksuj przy użyciu blendera na delikatną masę.
Do lekko przestudzonej masy czekoladowej dodaj jogurt naturalny (dobrze by postał z 15 min w temperaturze pokojowej). Wymieszaj dokładnie.
W osobnej misce utrzyj razem masło, cukier brązowy, ekstrakt waniliowy oraz jajka dodawane pojedynczo.
Do masy z masła dodaj masę z czekolady. Wszystko razem zmiksuj.
Na sam koniec dodaj sól oraz mąkę. Wszystko ponownie wymieszaj.
Formę do babki z kominem wstaw do piekarnika i rozgrzej go do temperatury 180 stopni. Wyjmij formę i dobrze ją natłuść. Wlej do formy połowę ciasta, na środku rozłóż masę serową w formę wieńca, i na górę wylej pozostałą część ciasta czekoladowego.
Piecz na termoobiegu przez 55-65 min. po 30-40 minutach warto zmniejszyć temperaturę do 170 stopni by ciasto z wierzchu nadmiernie się nie przypiekło.