Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka babka czekoladowa. Uniwersalny deser na każdą porę roku. Może go zrobić każdy, skoro mnie się udało.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35922
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 313
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35922
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 313
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj i dokładnie wymieszaj. Odlej pół szklanki na polewę. Do wystudzonej mieszanki wsyp mąkę, proszek do pieczenia i 4 żółtka. Wyrób na gładkie ciasto. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj (łyżką) z ciastem.
Przelej ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piecz ok. 15 minut w 200 stopniach, następnie obniż temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 25 - 30 minut. Wystudzone ciasto posmaruj polewą i posyp pokruszonymi orzechami.