Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka czekoladowa na wodzie. Przepis jest prosty ,gdyż składniki odmierzamy szklanką. Zapraszam na krótki filmik na You Toube
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 165
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 165
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę ,dodać kilka kropli aromatu waniliowego.
Mąkę przesiać dodać proszek do pieczenia.
Forma 24 cm. wysmarować tłuszczem i podsypać mąką krupczatką lub mąką tortową. Do masy jajecznej dodawać stopniowo najpierw olej ,potem wodę a następnie mąkę i tak na przemian przez 3 razy .Jak już ciasto zostało ukręcone mikserem dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką ruchem z góry na dół. Do gotowej masy dodać pokrojona w drobną kostkę czekoladę. Gotowe ciasto wylewamy do naszej formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni funkcja góra,dół na środkową półkę. Pieczemy przez 25 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i dalej pieczemy przez następne 25 minut. Uwaga, pieczemy do suchego patyczka. Gotowe! Zapraszam do obejrzenia filmu. Smacznego1