Babka czekoladowa ekspresowa

Babka czekoladowa ekspresowa
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Szybki deser dla niespodziewanych gości.

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jajka 3 szt
  • ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki lub z borówek
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  • kakao 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 13 lipca 2017
4 łyżeczki sody oczyszczonej razem wyszło?? no może sie błąd sie wkradł :)
Konto usunięte 13 lipca 2017
A i gdzie czekolada lub cacao ;) ??
Tradycyjna_Kuchnia 14 lipca 2017
Cześć zamiast kakao wpisałam dwa razy sodę oczyszczoną
Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jajka 3 szt
  • ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki lub z borówek
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  • kakao 1 łyżka
Składniki