Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto na stół wielkanocny.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Wykonanie: Masło, kakao, cukier, i mleko razem wymieszać i zagotować na wolnym ogniu. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić., Odlać połowę szklanki (będzie nam potrzebna do polania upieczonego placka). Do pozostałej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i polać pozostawioną polewą. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.