Babka czekoladowa

Babka czekoladowa
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Wspaniałe ciasto na stół wielkanocny.

Składniki

  • Masło 1 kostka
  • Kakao 4 łyżki
  • Cukier 2 szklanki
  • Mleko ½ szklanki
  • Tłuszcz do formy
  • Wiórki kokosowe do formy
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Jajka 4 szt.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło, kakao, cukier, i mleko razem wymieszać i zagotować na wolnym ogniu. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić., Odlać połowę szklanki (będzie nam potrzebna do polania upieczonego placka). Do pozostałej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i polać pozostawioną polewą. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (2)

Dariusz-D 01 marca
Wspaniała babka :-)
KulinarnaChwila 02 marca
Pyszotka:)
Składniki
  • Masło 1 kostka
  • Kakao 4 łyżki
  • Cukier 2 szklanki
  • Mleko ½ szklanki
  • Tłuszcz do formy
  • Wiórki kokosowe do formy
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Jajka 4 szt.
Składniki