Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najłatwiejsze z łatwych, ucierane ciasto z dodatkiem owoców
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 18
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 741
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 18
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 741
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) dokładnie wymieszać mikserem.
Formę keksówkę (10x20 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką. 3/4 ciasta wyłożyć do formy, na wierzchu ułożyć maliny, zalać resztą ciasta.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto.