Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto na każdą okazje,szybkie w wykonaniu,nie potrzeby jest mikser do jej wykonania.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 16
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 16
Składniki
-margarynę utrzeć z cukrem,żółtkami,sokiem z cytryn,mąką(wymieszana z proszkiem do pieczenia) -z białek ubić piane na sztywno i dodać do masy wcześniej przygotowanej,delikatnie wymieszać -przelać ciasto do podłużnej formy (wysmarowanej margaryna i wysypanej bułka tartą) -piec ok 55 minut w temp. 170-180 st C,po ok 15 minutach pieczenia ciasto nakroić wzdłuż na głębokości ok 1 cm Ciasto można polać polewa,lukrem lub posypać cukrem pudrem-wedle własnego uznania.Smacznego