Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka cytrynowa
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Zmniejszamy obroty miksera i również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach przez chwilę do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez ok 40 minut lub do tzw. " suchego patyczka. Po wystudzeniu polewam lukrem lub posypujemy pudrem. Smacznego!