Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 419
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 146
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22776
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 5318
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 419
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 146
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22776
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 5318
Składniki
Lukier; * pół szklanki cukru pudru * 2 łyżki soku z cytryny Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Następnie również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 17 stopni przez ok 35 minut Po wystudzeniu polewam lukrem.