Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i efektowna babka idealna na świąteczny wielkanocny stół .
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Masło roztopione w rondelku , zostaw do wystygnięcia . Jajka ubij z cukrem dodaj masło , następnie przesianą mąkę z proszkiem , sodą i cappuccino w proszku. Na koniec dodajemy mleko Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników .
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika , piecz około 35 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną, polej przestudzoną babkę i udekoruj orzechami.
Babka będzie piękną i pyszną ozdobą świątecznego wielkanocnego stołu . Polecam .