Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babka kawowo-mleczno-kakaowa, przepis na keksowkę
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Ciągle mieszając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na 3 części. do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę a do trzeciej mleko w proszku.
Formę keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Na dno wylewamy ciasto kakaowe, następnie z mlekiem a na końcu z kakao
Pieczemy w 170oC około 40-45 minut.