Babka biszkoptowa

Babka biszkoptowa
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: suri
Czas na Wielkanocne wypieki,polecam więc tą szybką i smaczną babkę

Składniki

  • Mąka pszenna, 30 dag
  • cukier, 20 dag
  • jajka, 6
  • mleko, 5 łyżek
  • olej, 11 łyżek
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy, 1
  • Bułka tarta
  • kakao, 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą

  2. Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę,proszek do pieczenia,olej i mleko,wymieszać.Wylać do formy.Trochę ciasta zostawić i dodać do niego kakao,wymieszać i wylać na białe ciasto.Piec w temp.180-200 stopni.

  3. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Komentarze do przepisu (4)

Mateusz15 27 marca 2010
Robię bardzo podobną babkę i muszę przyznać, że jest bardzo dobra. Puszysta, delikatna i idealnie wilgotna ;-)
gosia29 28 marca 2010
Jak długo pieczemy babkę? Normalna piekę ok godz. a czy ta wymaga tyle samo czasu?
wiola1100 29 marca 2010
ładnie ci wyszła ta babka taka foremna i równiutka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mąka pszenna, 30 dag
  • cukier, 20 dag
  • jajka, 6
  • mleko, 5 łyżek
  • olej, 11 łyżek
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy, 1
  • Bułka tarta
  • kakao, 1 łyżka
Składniki