Babka bez tłuszczu

Babka bez tłuszczu
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hania33
dietetyczna, odchudzona babeczka...:))))

Składniki

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, rozprowadzić kawą rozpuszczalną w odrobinie ciepłego mleka, wlać olejek zapachowy, a następnie mieszając dodawać porcjami mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.

  2. Gdy ciasto będzie jednolite, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut.

  3. Ostudzoną babkę można tez ozdobić polewą cytrynową.

Komentarze do przepisu (3)

aniaarys 29 października 2012
I taki przepis mi się podoba !
aniaarys 29 października 2012
a ile stopni?
agnieszka110 22 grudnia 2014
trudno nazywać dietetyczną babkę, która ma w sobie aż 60 dag mąki i 30 dag cukru. Ciasto z podanych proporcji... Czytaj całość »
trudno nazywać dietetyczną babkę, która ma w sobie aż 60 dag mąki i 30 dag cukru. Ciasto z podanych proporcji wychodzi okropnie gęste, że nie da się go wymieszać mikserem. W smaku baaaardzo słodkie
Składniki
Składniki