Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, szybka i łatwa babeczka na każdą okazję
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9946
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9946
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
zmieszać w misce proszek i 2 rodzaje mąki.
oddzielić białka od żółtek.
ukręcamy białka ze szczyptą soli, dosypujemy po stopniowo cukier, żółtka. dolewamy stopniowo olej ciągle miksując, wyłączamy mikser i dosypujemy mąki z proszkiem. stopniowo mieszając drewnianą łyżką.
wlewamy do babkowej formy, wysmarowanej margaryna i bułką tartą.Pieczemy 45 min w 180 st. C