Babka

Babka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Wyśmienita do poobiedniej kawki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukier utrzec z żółtkami, dodac mąkę, roztopioną margarynę, budynie i proszek do pieczenia. Na koniec dodac ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszac. Wylac do wysmarowanej formy. piec30-40 minut. Po wystygnięciu można posypac cukrem pudrem lub polac czekoladą.

Komentarze do przepisu (4)

Laszka 25 marca 2009
Jak dla mnie zbyt lapidarny przepis. Czy po prostu wbić całe jajka z margaryna do gara i ubijać, na parze, czy... Czytaj całość »
Jak dla mnie zbyt lapidarny przepis. Czy po prostu wbić całe jajka z margaryna do gara i ubijać, na parze, czy jest jakaś kolejność? Mąkę dodać zaraz do zestawieniu z pary, czy po wystudzeniu?
grazka950 29 stycznia 2012
babka na zdjęciu rewelacyjna,nigdy w życiu mi się takiej nie udało upiec,zawsze wychodzi mi jakiś gniot
gochna55 26 października 2017
Przepis super - zawsze nazywam takie ciasta "obiadkowe", może je przygotować w trakcie gotowania obiadu... Czytaj całość »
Przepis super - zawsze nazywam takie ciasta "obiadkowe", może je przygotować w trakcie gotowania obiadu i za godzinę deserk gotowy. Polecam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki