Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekła ją moja babcia. Piekła ją moja mama. Teraz piekę ją ja!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11458
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 71
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11458
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 71
Składniki
Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty. W misce ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodając po jednym jajku. Gdy powstanie jednolita masa, wsypujemy powoli sypkie produkty, cały czas miksując. Do utartej masy wlewamy olej oraz aromat, miksujemy do połączenia składników.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką foremki o średnicy 29 cm. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min (lub do suchego patyka) w temp. 180 stopni.