Babeczki z twarogiem.

Babeczki z twarogiem.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Mojej rodzince tak posmakowały babeczki że musiałam upiec nowe, i nie żałuję bo dziś dodałam twarogu wyszły przecudowne.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 250 g twarogu w kostce,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka cukru,

Przygotowanie

  1. Do miski dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz resztę składników.

  2. Wszystko zmiksować do połączenia się składników.

  3. Do foremki na babeczki ułożyć papierowe foremki do babeczek i dodać po 1,5 - 2 łyżki ciasta w zależności od łyżki ( zostawić około 1 cm od góry ).

  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.Ostudzić na blaszce .

  5. Wyjąć delikatnie z foremek i ułożyć na dowolnym naczyniu.

  6. Posypać cukrem pudrem lub dać lukier ( ja nie lubię lukru ). Polecam całym sercem są mega pulchne. Inspiracja od Agusiowe smakołyki.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 07 listopada
Śliczne i smaczne:)
agnes72 08 listopada
dziękuję serdecznie
Składniki
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 250 g twarogu w kostce,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
Składniki