Babeczki z truskawkowym musem

Babeczki z truskawkowym musem
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Genialne babeczki!

Składniki

Przygotowanie

  1. Do 400 g truskawek dodałam 4 łyżeczki cukru pudru i 100 ml naturalnego jogurtu. Zblendowałam tak, aby pozostawić cząstki truskawek. W 1/4 szklanki chłodnej wody rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny, kiedy napęczniała, podgrzałam i lekko ciepłą dodałam do masy truskawkowej. Wymieszałam i wstawiłam do lodówki na ok. 10 minut. Po tym czasie napełniałam gotowe spody babeczek musem, posypałam płatkami migdałów i musnęłam czekoladą. Z takiej porcji wychodzi ok. 50 babeczek.

Komentarze do przepisu (1)

annawk 16 stycznia 2012
smak lata .... już nie mogę się doczkać :)
Składniki
Składniki