Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki można przygotowywać na tysiąc sposobów. Z różnych rodzajów ciast, z najróżniejszymi dodatkami. Tym razem dodałam płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni. Końcowy efekt bardzo mnie zadowolił.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Składniki
Masło roztapiam w garnuszku na wolnym ogniu. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone masło i wsypuję płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni Wszystko dokładnie ze sobą łączę.
Do papilotek wkładam po dwie łyżki ciasta i posypuję każda babeczkę odrobiną płatków owsianych. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.