Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne porzeczki, idealne na każdy dzień. Oczywiście można zrobić z innymi owocami
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami.
Do miski dodać jajka, które ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej, mleko, dalej miksując.
Do drugiej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Delikatnie połączyć składniki z dwóch misek, dodać porzeczki delikatnie wymieszać.
Nałożyć równe porcje ciasta do papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut.