Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Metode wymyśliłem aby zmniejszyć ilość jedzenia w koszu,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 659
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 659
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
obieramy 4 pomarańczę i wrzucamy do sokowirówki. ( w ten sposób otrzymamy 2 produkty sok i miąższ)
Następnie pół szklanki miąższu, 2/3 szklanki soku, 1 szklankę jogurtu naturalnego i cukier wrzucamy do blendera . (tak do 5 minut)
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
po dodaniu wszystkich mieszamy około 5 min.
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni.
po wyciągnięciu odczekać 10 minut i posypać cukrem pudrem. Smacznego :)