Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z polewą czekoladową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek i sól. Wbij jajka, wlej kefir i masło, wymieszaj wszystko łyżką.
Połam 15 dag czekolady, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj masę do 3/4 wysokości. Piecz przez 20 minut w 180°C. 5 dag czekolady rozpuść w mleku, polej wystudzone babeczki, udekoruj borówkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień