Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co mnie denerwuje w kupnych babeczkach to marmoladka. Chociażby babeczka była z pysznym kremem, zawsze pod nią kryje się "odrobina" dżemu. Postanowiłam zrobić babeczki, dla mnie, idealne. Kruchy korpus, karmel, orzechy włoskie. Nie lubicie dżemu, marmoladki w babeczkach, a kochacie smak orzechów...Polecam ten przepis.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 219
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 219
Składniki
Cukier wsypać do rondelka, ogrzewać na małym ogniu,aż stanie się płynny i oczywiście nabierze brązowego kolorku. Wówczas dodać masło i drobno posiekane orzechy włoskie. Masę energicznie wymieszać i nakładać do kruchych korpusów. Jeżeli karmel, w trakcie naszej pracy, zbyt szybko tężeje możemy go lekko podgrzać. Płynną masą łatwiej napełniać babeczki. To by było na tyle :) Szybko i bez zbędnej pracy, mamy coś słodkiego. Oczywiście zawsze możemy zrobić korpusy sami, jeżeli mamy czas i chęci.
Smacznego.