Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez miksera i smaczne. Zawsze robię je gdy zostaje mi kukurydza konserwowa. Pycha.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3578
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14947
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3578
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14947
Składniki
Do misy wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko , olej rzepakowy , dżem i mieszamy łyżką. Mąkę mieszamy z kakao, sodą oczyszczoną i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę. Foremki na babeczki napełniamy ciastem poniżej 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 25-30 min. Babeczki możemy polukrować. Lukier z cukru pudru, soku cytrynowego i kurkumy.