Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w przygotowaniu:))))A dzieciom dają wiele radości:))))
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 830
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 95
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9226
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 830
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 95
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9226
Składniki
Ciasto zagnieść dość szybko ,owinąć w folię i schłodzić w lodówce(przyznam się że tego nie zrobiłam i też wyszło ok:)rozwałkować dość cienko i wylepić nim foremki do babeczek:)))Upiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C:)wyjąć i wystudzić:)
W garnuszku starannie zmiksować żółtka,cukier,cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować i mieszając wlać do masy jajecznej.Masę gotować aż krem zgęstnieje:)zdjąć z ognia i mieszać do wystygnięcia:)Napełnić masą wystudzone babeczki i udekorować dowolnymi owocami:)))Ja dziś użyłam drobno posiekanych brzoskwiń:)))