Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z kremem różanym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem. Miksując, dodaj jajka. Przesiej mąkę i proszek, wlej sok z cytryny, mleko, dodaj 2/3 skórki z cytryny. Wymieszaj. Foremki wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do połowy. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C.
Masło na krem utrzyj z cukrem pudrem, dodaj śmietanę, wodę różaną i barwnik. Wszystko zmiksuj i nałóż do szprycy. Wystudzone babeczki udekoruj kremem, konfiturą i skórką z cytryny.Źródło: Dobry Tydzień