Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 293
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 164
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2903
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2796
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 293
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 164
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2903
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2796
Składniki
Masło z czekoladą roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Jajka utrzeć z żółtkami i cukrem do białości na gęstą masę.
Czekoladę mieszać trzepaczką do ubijania piany i stopniowo dodawać masę jajeczną ,a następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Foremki na babeczki posmarować odrobiną masła i oprószyć mąką ,resztki mąki wysypać. Ciasto przełożyć do foremek i piec 7 min. w temperaturze 230 stopni C.