Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z kaszy manny"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1180
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1180
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Mleko wlej do rondelka, zagotuj. Włóż masło i rozpuść w mleku. Wsyp cukier waniliowy oraz zwykły i mieszaj, aż się rozpuszczą.
Mleko doprowadź do wrzenia, wsyp, mieszając kaszę manną. Gotuj około 3 minut, aż kasza się całkowicie rozklei. Przełóż ją do dekoracyjnych foremek i odstaw, aby zastygła.
Wyjmij kaszę z foremek, przełóż na talerze. Polej owocowym musem oraz słodką śmietanką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 10. Przygot. 10 min. Cena 0,60 zł. Kalorie 137 kcal.Źródło: Takie jest życie