Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-01-2024
Witam serdecznie, dzisiaj zapraszam na coś słodkiego z jabłkami. Babeczki są bardzo proste w przygotowaniu i przepyszne, polecam wypróbować przepis.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6165
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6165
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Składniki
Do miski wybijam jajka, dodaję cukier i przez chwilę miksuję, tak żeby jajka dobrze się spieniły i połączyły z cukrem. Następnie cały czas miksując, dodaję olej, mleko, proszek do pieczenia, mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną i miksuję do momentu aż nie będzie gródek – ciasto jest gotowe. Jabłka obieram i kroję na małe kawałki, dodaję do ciasta i dokładnie mieszam. Tak przygotowane ciasto nakładam do foremek.
Pieczenie: Babeczki wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na drugą od dołu półkę, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez termoobiegu, i piekę około 30 minut, do suchego patyczka. Upieczone od razu wyjmuję z piekarnika, wyjmuję z foremek i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone babeczki oprószam cukrem pudrem z cynamonem. Babeczki z jabłkami są gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa