Babeczki z dżemem z żurawiny

Babeczki z dżemem z żurawiny
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Renata9
To jedne z łatwiejszych babeczek upieczone z ciasta francuskiego. W środku zostały wypełnione dżemem z żurawinki, który samodzielnie zrobiłam, więc tym bardziej wszystkim smakowały.

Składniki

  • Ciasto francuskie 1 rulon
  • Cukier puder
  • dżem z żurawiny 1 słoiczek

Przygotowanie

  1. Foremki ( u mnie silikonowe, więc nie trzeba niczym smarować ) wylepić ciastem francuskim, nałożyć do każdej do środka dżemu z żurawiny. Na wierzch można przyozdobić paskami z ciasta francuskiego, najlepiej wycięte radełkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!

    P.S. Babeczki najlepiej smakują na ciepło. Środki babeczek można wypełnić według własnego upodobania, np. serem białym, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp

Składniki
  • Ciasto francuskie 1 rulon
  • Cukier puder
  • dżem z żurawiny 1 słoiczek
Składniki