Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne babeczki z czekoladą przygotowanie zajmie parę minut idealne na Dzień Matki i inne okazje .
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
Do rondelka wlej mleko dodaj masło , czekoladę , cukier , cukier waniliowy i kakao , podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia składników . Zostaw do ostygnięcia .
Do masy czekoladowej dodaj żółtka i dokładnie wymieszaj , dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj .
Formę na mufinki wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą . Z tej porcji wychodzi 12 babeczek .