Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z czekoladą i bananami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Czekoladę ścieramy na tarce. W misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, na koniec wsypujemy startą czekoladę.
Do drugiej miski dajemy jajka, olej, jogurt lub maślankę, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy.
Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy. Na koniec delikatnie łączymy z bananami rozgniecionymi np. widelcem.
Mieszankę nakładamy do papilotek umieszczonych w foremkach do muffinek, do wysokości 2/3 foremek. Wstawiamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 302 kcal. Białko 4,8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 45 g.Źródło: Rewia