Babeczki z budyniem

Babeczki z budyniem
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Ikaa
Smaczne deser, łatwo się je robi i są bardzo smaczne:) Po za tym ładnie się prezentują.

Składniki

Przygotowanie

  1. CIASTO: W dużej miseczce wymieszać śmietanę z proszkiem do pieczenia i odstawić. Mąkę przesiać i dodać do niej margarynę , cukry, szczyptę soli. Ugniatać.

  2. Dodać jajka i śmietanę i ugnieść ciasto. Jeśli ciasto było by za rzadkie należy dodać więcej mąki.

  3. Gotowe ciasto podzielić na dwie lub trzy części (całość po rozwałkowaniu nie zmieści się na stolnicy). Rozwałkować na ok 0.5 cm.

  4. Foremki do babeczek posmarować olejem ( ja używam zwykłego słonecznikowego). Wykrawać nimi ciasto i wciskać te do środka aby ciasto przylegało do foremek. Piec ok 15/20 minut aż się lekko przyrumienią.

  5. budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać tak by całkowicie się rozpuściło (masło można pokroić na mniejsze kawałki wtedy szybciej się rozpuści)

  6. Za pomocą szprycy nakładać budyń na babeczki. Na budyniu położyć kosteczkę z galaretki lub owoce.

Komentarze do przepisu (4)

Mole3 02 maja 2010
Ale pięknie wyglądają! Mniam!
wioleta333 03 maja 2010
na sam widok ślinka cieknie , efektowne.......
protegemoi 03 listopada 2010
A w jakiej temperaturce piec babeczki? :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki