Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Babeczki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 28
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 29
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 28
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 29
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Na wierzch muffinek wbijamy borówki. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika, pieczemy około 25 min. do tzw. suchego patyczka. Gotowe babeczki warto polać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.