Babeczki twarogowe

Babeczki twarogowe
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczne babeczki z dodatkiem twarogu. W smaku, przypominają trochę oponki serowe. Nam smakowały. Myślę, że warto wypróbować, bo są szybkie i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • ,4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 259 g. twarogu
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem. Twaróg przepuścić przez praskę do ziemniaków,
    lub dobrze rozgnieść widelcem. Dodać do utartych żółtek. Zmiksować. Następnie wlać olej, cały czas miksując.
    Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników.
    Ciasto będzie dość gęste. Na koniec, dodać pianę ubitą z białek.

  2. Zmiksować, tylko chwilę na najniższych obrotach miksera.
    Gotowe ciasto, przełożyć do foremek na babeczki, wyłożonych papilotkami.

  3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35 minut.


    Przestudzone babeczki, posypać cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 07 listopada
Twarogowe....mniam!
slodkisentyment 07 listopada
Śliczne :)
Składniki
  • ,4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 259 g. twarogu
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki