babeczki truskawkowe

babeczki truskawkowe
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: NATIE
Pyszne muffinki. Z podanych proporcji wychodzi ok 12-18 sztuk

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzac piekarnik do 180C

  2. Polaczyc wszystkie sypkie skladniki. W osobnym naczyniu wymieszac jajka,mleko,stopione maslo i truskawki. Do sypkich skladnikow stopniowo wlewac mase energicznie mieszajac az powstanie jednolite ciasto (bedzie ono dosc rzadkie).

  3. Wlewac do foremek na babeczki/muffinki do polowy wysokosci i piec ok 25 minut (sprawdzajac drewnianym patyczkiem). Ostudzic.

  4. Biala czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i polac babeczki.

  5. Przepis nieslychanie latwy, a babeczki zawsze wychodza i sa rozchwytywane zarowno przez maluchy jak i starszaki :)

Komentarze do przepisu (4)

sereberko80 16 lutego 2010
mam pytanie, czy dodając mrożone truskawki nie zrobi się zakalec?
NATIE 16 lutego 2010
Hej Sreberko! Zakalec sie nie zrobi, ale trzeba truskawki najpierw odmrozic. Zapomnialam dodac,ze mozna uzyc innych... Czytaj całość »
Hej Sreberko! Zakalec sie nie zrobi, ale trzeba truskawki najpierw odmrozic. Zapomnialam dodac,ze mozna uzyc innych owocow jagodowych... robilam kiedys z malinami i tez byly pyszne.
sereberko80 16 lutego 2010
dziękuję bardzo za odpowiedź :-), na pewno wypróbuję,a co do owocowych muffinek, to robiłam też z wiśniami i... Czytaj całość »
dziękuję bardzo za odpowiedź :-), na pewno wypróbuję,a co do owocowych muffinek, to robiłam też z wiśniami i pomarańczami, polecam :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki