Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki orzechowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10828
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10828
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Jajka rozbić, żółtka dodać do masy. Ucierając, dodawać mleko, mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Rozgrzać piekarnik do 180°. Białka ubić. Pianę z białek połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy. Foremki natłuścić, oprószyć tartą bułką. Napełnić ciastem.
Ciastka piec ok. 30 minut. Przygotować polewę i polewać nią po kolei ostudzone muffinki. Zanim polewa zastygnie, przykleić do niej pralinki.
Część mąki pszennej można zastąpić mąką ziemniaczaną, kaszą manną lub bułką tartą. Dzięki temu ciasto będzie bardziej zwarte.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium