Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Składniki
W większym garnku rozpuść masło, dodaj do niego czekoladę. Gdy zacznie mięknąć, zdejmij garnek z ognia i wymieszaj czekoladę z masłem. Dodaj dżem, cukier, sól i jajka.
Wymieszaj dokładnie, dodaj mąkę i jeszcze raz wymieszaj. Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek (do około 2/3 wysokości). Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Upieczone babeczki przestudź.
Rozpuść polewy (np. w mikrofalówce), odstaw na chwilę do zgęstnienia, a następnie polej babeczki. Udekoruj według uznania.Źródło: Show