Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki niczym bukieciki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha. Poturlaj ją po blacie, mocno dociskając dłonią. Potem rozetnij, wyciśnij sok.
Mąkę przesiej do miseczki razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dosyp cukier. Mleko zagotuj. Wrzucić połamaną czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj razem, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Do sypkich składników wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką oraz sok. Wbij jajka. Wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż papierowymi foremkami. Nałóż ciasto. Piecz 25 minut w temp. 180°C. W tym czasie przygotuj krem: masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. W czasie ucierania dodawaj porcje twarogu. Krem podziel na kilka części. Do każdej domieszaj kilka kropli innego barwnika spożywczego.
Kremy przełóż do osobnych szpryc cukierniczych. Na każdą babeczkę wyciśnij sporą rozetkę kremu. Ciastka wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj je cukrowymi kwiatkami, listkami oraz perełkami.Źródło: Naj