babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sasza78
szybkie i pyszne

Składniki

Przygotowanie

  1. cukier, cukier waniliowy, jajka i masło ucieramy na puszysta masę dodajemy mleko, syrop klonowy , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej

  2. foremki na babeczki lub papilotki wypełniamy 1 łyżką masy,

  3. kroimy chlebek i układamy po jednym kawałku w każdej babeczce , następnie nakładamy po jednej łyżce ciasta

  4. wkładamy babeczki do piekarnika na ok 20 minut, temp. 175''''''''C. Masa wystarcza na ok 13 babeczek.

  5. gdy babeczki wystygną dekorujemy wg uznania :)

Składniki
Składniki